Foto: Kloboukfilm.cz
Foto: Kloboukfilm.cz

Namíchejte si jahodové mojito podle Venduly Svobodové

Vendula Svobodová, známá ředitelka fondu Kapka naděje, skončila za barem. Poprvé v životě si tak na vlastní kůži vyzkoušela, jaké to je být barmankou.

A na rovinu přiznává, že barmanská práce není tak jednoduchá, jak by se mohla na první pohled zdát.  "Nikdy mě nenapadlo, co všechno správné namíchání nápoje vyžaduje a jak kreativní člověk musí být, zvlášť pokud jde o zdobení samotného koktejlu,“ říká Vendula.

Protože sama miluje jahody a letní osvěžující drink mojito, spojila příjemné s užitečným a namíchala pro hosty Bugsy´s baru podle vlastního receptu jahodové mojito. Výtěžek z prodaných koktejlů šel samozřejmě na dobrou věc, a to na pomoc nemocným dětem.

Recept na Jahodové Mojito Venduly Svobodové

Budete potřebovat:

  • 3 cl - Limetková šťáva
  • 6 cl - Bílý rum
  • 6 lístků - Máta
  • 1 střik  - Sodová voda
  • 1 lžička  - Třtinový cukr
  • 1 hrst  - Drcený led
  • 2 lžíce -  Jahody

Postup:
Jahody omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Na dno sklenice položíme kousky ledu, pak vlijeme limetkovou šťávu, přidáme třtinový cukr a lístky máty. Vše jemně rozmačkáme, přidáme bílý rum a nakrájené jahody. Dolejte sodou a důkladně promíchejte. Dobrou chuť!

Autor: Lucie Vítková

Foto: Kloboukfilm.cz
Foto: Kloboukfilm.cz
Foto: Kloboukfilm.cz
Foto: Kloboukfilm.cz